Wellness Studio OÜ

  • Esileht
  • Teenused
  • Tooted
  • Hinnad
  • Pood
  • Broneeri aeg
  • Kursused
  • Kutsu meid külla
  • Blogi
  • Ilunipid
  • Retseptid
  • Ruumi rent
  • Uudised
  • Kontakt
  • Püsiklient

Kana valmistamine ja maitsestamine. Kanafilee valmistamine.

Retseptid

  • Ideed hommikusöögiks
  • Smuutid
  • Salatid
  • Snäkid ja suupisted
  • Supid
  • Köögiviljaroad
  • Kanaroad
  • Mereannid
  • 30 min retseptid
  • Praed ja liharoad
  • Koogid, küpsetised ja magustoidud
  • Toite pidupäevaks
  • Nõuandenurk
  • Vitamiinivesi ja kombucha
  • Ideed hommikusöögiks
  • Retseptid
  • /
  • Kanaroad
Toite kanast. Kanafilee maitsestamine. Siin on maitsvad ja lihtsad toidud kanalihast. Retseptid ise välja mõeldud ja katsetatud. Minu lemmik on kanafilee rosmariini ja küüslauguga.

Kui tahad leida veel põnevaid retsepte ja vahemere maitseid, siis soovitame meie veebipoes olevat e-kokaraamatut "14 lihtsat toitu. Retseptid kaloritega. Nädalamenüü. Ostunimekiri." Vaata raamatut siit shop.wellness-studio.ee

Head katsetamist ja mõnusaid maitseelamusi!
Kana poolkoivad küüsalugu ja paprikaga. Kõrvale praetud suvikõrvits ja tomat. 

2 portsjonit. 1 portsjon ca 225 kcal. Minu retsept.  Valmistamise aeg 20 min.

Koostisained.
400-500g pakk kana poolkoibi
1 keskmine suvikõrvits
2 keskmist tomatit
3 sl oliiviõli

4 küüslaugu küünt koos koorega
1 värske rosmariini oksake või salvei oks (soovi korral)
1 tl jahvatatud magusat paprikat
soola, pipart
Valmistamine.
Pese ja kuivata kana koivad. Kuumuta õli pannil, lisa rosmariini oks, paprika pulber, küüsaugu küüned koos koortega. Pane poolkoivad pannile pruunistuma. Pruunista mõlemalt poolt.
Pese suvikõrvits ja tomat. Viiluta suvikõrvits 1 sm paksusteks viiludeks. Kuumuta teisel pannil õli ja pane suvikõrvits sinna praadida. Prae suvikõrvitsat kummaltki poolt umbes 2-3 min. Seejärjel  korja suvikõrvitsad köögipaberile kuivama ja patsuta ka pealt õlist kuivaks. Seejärel maitsesta soola ja pipraga. Sobib hästi ka estargon või pune.
Korja kana koivad samuti köögipaberile kuivama ja patsuta pealtpoolt samuti köögi paberiga ära liigne õli. Seejärel maitsesta soola ja pipraga.
NB! soola, pipart ja ürtide lehti ärge pange enne pannile praadimist, need ajavad panni särisema, lähevad kärssama ja siis ei ole neil üldse  enam õigeid maitseomadusi. Samuti läheb soola palju vähem vaja kui maitsestate toidu soolaga siis kui see on valmis.
Serveeri koos tomatiga ja lisa peale maitserohelist, peterselli või punet.

Kana fenkoliseemnetega. Päritolumaa Itaalia.
Ettevalmistus aeg 15 min. Küpsemise aeg 1 h ja 15 min.
Koostisained.
1 noor kana umbes 1,5kg. Maitsestamata.
125g Itaalia sinki pancetta't.
2 küüslaugu küünt
1 tl peeneks hakitud salvei- ja rosmariinilehti
1 sl peeneks hakitud peterselli lehti
1tl fenkoli (apteegitilli) seemneid
maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
6 sl extra virgin oliiviõli
Valmistamine.
Puhasta ja pese kana. Pese petersell, koori küüslauk. Haki petersell, küüslauk ja pancetta ja pane väiksemasse kaussi. Lisa juurde fenkoliseemned, salvei, rosmariin, jahvata juurde pipart ja 1 tl õli ning sega segu läbi. Pane pancetta ja maitseainete segu kana sisse täidiseks ja õmble mõne pistega kana kinni, et segu välja ei tuleks.
Aseta kana ahjuplaadile või kuumakindlasse klaasvormi. Pane alguses kana selili ja vala kana kõhu pool üle ½ oliiviõliga . Seejärel jahvata kõhu poole peale soola ja musta pipart. Seejärjel keera kana ringi ja vala kana selja pealt üle ülejäänud oliiviõliga. Jahvata kana selja peale samuti soola ja mutsa pipart.
Pane kana eelsoojendatud ahju küpsema ja küpseta 200C juures umbes 60 min. Kas kana on valmis, proovi eelnevalt nii, et torkad terava noa kanale kintsu sisse. Kui liha ja nahk on lahti, siis on kana küps. Nahk jääb mõnus ja krõbe, mina söön alati koos nahaga selle kana, sest see on ise maitsestatud ja naturaalne. Kõige maitsvamad on kintsud.
Serveeri koos küpsetatud või aurutatud köögiviljdega. Näiteks: brokkoli, suvikõrvits, paprika. Need võid kana kõrvale ahjuplaadile küpsema panna umbes 20 min enne kui kana valmib. Kastmeks lisa natuke küpsemisvedelikku (ilma rasvata). Lisa toidu juurde ka täidiseks olnud pancetta segu.
Oi kui matsev ja tänu fenkolile ka eriti hea seedimisele.
Paras kogus vähemalt 6-le inimesele Täpseid kaloreid ühe portsu kohta on raske määrata, sõltub, kui suur tükk kanast ühele portsule panna.

Praetud kanafilee, lisandiks vokitud köögiviljad või riis köögiviljadega.
4 inimesele. Valmistamise aeg 40 min. 1 portsjon ca 450 kcal. Päritolumaa Eesti, minu enda retsept.
Koostisained.
2 kana- või broilerifileed (soovitavalt eesti toode ja maistestamata)
4 keskmise suurusega kartulit
2 suuremat punast-, kollast või rohelist paprikat
1 suvikõrvits (võib olla ka väiksem brokkoli või lillkapsas)
1 suurem sibul
6 spl Extra virgin oliiviõli
Maitseained: sool, pipar, 1-2 sl jahvatatud magusat paprikat, 1 sl sinepiseemned, 2 noaotsatäit koriandrit, 1-2 sl jahvatatud vürtsköömned. Nende maitseainete asemel võib kasutada ka India maitseainete segu Garam masala.
Valmistamine. Soovitav on võtta kanafilee enne valmistamist vähemalt pool tundi varem külmikust välja ja lasta minna toatemperatuurile. Pese kanafileed külma veega puhtaks ja kuivata. Seejärel lõika mõlemad fileed pooleks ning fileeri omakorda veel 2 – 3 õhemaks viiluks. Nii küpseb filee kiiremini ja ei jää puine. Laota fileetükid suuremale taldrikule, et neid maitsestada.

Kanafilee maitsestamine. Kui kanafilee on juba õrnsoolatud, siis ära soola ise pane. Jahvata peale musta pipart (kergelt), vajadusel jahvata natuke meresoola. Kasutan roosat jämedat soola ja jahvatan seda söögile peale. Raputa peale paprikat nii palju, et kanafilee tükid on üleni paprikaga kaetud. Kes soovib vürtsi lisada võib natuke panna ka teravat paprikat, aga olge sellega ettevaatlikud. Raputa peale jahvatatud vürtsköömneid, samuti nii palju, et kõik tükid on puruga kaetud. Lisa natuke koriandrit, koriandriga ole ettevaatlik, seda ei tohi palju panna, tal on väga domineeriv maitse. Puista peale  ½ sl sinepiseemneid. Seejärel hõõru või patsutage kätega kõik maitseained fileetükkidesse sisse ja keera fileetükid teistpidi ning maitsesta täpselt samuti teiselt poolt. Kui oled teise poole kanafileel samuti maitseainetega üle puistanud ja need fileesse sisse hõõrunud, siis vala peale 2-3 sl oliiviõli. Sega nüüd fileetükid koos õli ja maitseainetega kätega läbi, mätsi need üleni õliga kokku. Pane taldrikule peale mingi kaan, et liha ära ei kuivaks ja jäta umbes 5 -10 min seisma. Sellel ajal valmista ette köögiviljad.

Köögiviljade valmistamine. Pese kartulid hoolikalt ja lõika viiludeks ja pane eelsoojendatud õliga pannile või ka paksema põhjaga suuremasse potti pruunistuma, voki neid vahel segades umbes 4-5 min. Pese ja tükelda paprika ja suvikõrvits või lillkapsas. Koori, pese ja viiluta sibul. Lisa paprika, suvikõrvits ja sibul kartulitele ja voki pannil või hauta potis õlis neid veel umbes 5 min. Jahvata söögi valmimise lõpus peale soola ja pipart.

Samal ajal kui hakkad köögivilju vokkima on vaja praadima panna ka kanafilee. Kuumuta õli pannil, pann peab olema õliga üleni kaetud. Kui õli on piisavalt tulevad fileetükid pehmed ja mahlased, ära õliga koonerda. Kanafileed on mõlemalt poolt vaja praadida umbes 6-7 minutit. Kui praete liiga kaua, siis need lähevad puiseks ja kuivavad ära. Mida kauem on fileetükid maitseainetega marineerinud, seda lühem on nende praadimise aeg. Kuumus peab olema piisav ja praadida tuleb kiirest ning kohe kui fileed on valmis võtta need pannilt ära.

Serveeri nii, et igas portsjonis on 2-3 fileetükki, 1 kartul ja umbes 3 sl teisi köögivilju. Garneeri tükeldatud peterselliga. Lisask on kõrvale veel 1 tomatist ja 5cm pikkusest kurgist, 1 peterselli oksast valmistatud salat, mis on maitsestatud balsamico ja soola ning pipraga. Head isu!

Märkused.
Kui jätad fileed pannile pikemaks ajaks seisma, siis need lähevad samuti tuimaks. Üldiselt tuleb söök alati kohe peale valmimist tulelt ja pannilt ära võtta ja panna serveerimistaldrikule või kaussi. Kui sul pole kahte panni, siis prae kanafilee enne ja pane savikaussi või mõnda teise sooja hoidvasse anumasse need ootama kuni köögiviljad valmivad. Köögivilju ei saa enne valmis teha, sest need lähevad seistes vormist välja ja pole enam nii maitsvad.
Võid korraga maitsestada ka rohkem kanafileed ja panna selle mingi suletud karbi või potiga külmikusse seisma ning praadida järgmistel päevadel. Filee seisab niimoodi maitsestatult vähemalt 4 päeva külmikus. Vahel teen maitsestamiseks valgest veinist ja õlist marinaadi. Suhtes 2/3 veini ja 1/3 õli, sega need omavahel hästi läbi ühtlaseks ja siis lisan sinna fileetükid ja jätan seisma. Veiniga marinaadi on mõtet siis teha kui jätate fileed külma mõneks päevaks seisma. Siis on hiljem nende praadimise aeg lühem. Samuti säilivad juba praetud kanafileed hästi külmikus ning kui neid jääb söögist alles, saate kasutada järgmistel päevadel mõnes salatis.
Mina ei ole juba aastaid kartuleid koorinud, valmistan kõik söögid koorega kuid hästi hoolikalt pestud kartulitest. Maitse saab palju parem ja hoiate aega kõvasti kokku nende koorimise pealt. Võib kasutada ka varem keedetud kartuleid, mina tegin seekord juba keedetud kartulitega, siis lisasin need pärast teisi köögivilju.

Kanafilee rosmariini, küüsalugu ja sidruniga. 1 - 

2 portsjonit. 1 portsjon ca 150 kcal. Minu retsept.  Valmistamise aeg 20 min.

Koostisained.
1 - ½ nahata kanafileed. 1 filee 2-le inimesele ½ ühele inimesele
2 sl oliiviõli
4 küüslaugu küünt koos koorega
1 värske rosmariini oksake
1 sl sidruni mahla, värskest sidrunist pigistatud.
Peotäis rohelist salatit.
Valmistamine.
Pese, kuivata ja viiluta kanafilee ribadeks. Kuumuta õli pannil, lisa rosmariini oks, küüsaugu küüned koos koortega ja kanafilee. Pruunista kanafilee ühelt poolt kuldpruuniks ja keera ringi. Pruunistatud poolele võid jahvatada peale soola ja pipart, aga võid seda jahvatada ka hiljem kui kana on kõik praetud ka pannilt tõstetud. Kui kanafilee on ka teiselt poolt pruun tõsta see pannilt pane korraks köögipaberile, et liigne õli ära nõrguks. Korja ära ka küüslaugu küüned, need sobivad samuti hästi süüa. Seejärel serveeri kana salatilehel taldrikutele portsjonideks ja pigista peale värskest sidrunist natuke mahla. Lisa küüslaugu küüned, kellele meeldib küüslauk, siis see on niimodi küpsetatud väga hõrk.
Väga mõnus ja mahlakas ning kiire toit.

Kanapasta pancetta kastmega. Minu enda retsept. 3 portsjonit. Kaloreid umbes 380-400 Kcal ühe portsjoni kohta.
Koostisained.
Kastmeks:
1 nahata kanafilee

100 g pancettat (Itaalia) vinnutatud sealiha
1 keskmine punane paprika
1 küüslaugu küüs
1 keskmine sibul
4 sl extra virgin oliiviõli
1 sl jahu
1 tass kanapuljongit
1/2 klaasi 100 ml rõõska koort 10% või piima
200 g täistera pastat
Maitseained kanafilee maitsestamiseks:
Natuke jahvatatud jämedat mere või Himaalaja roosat soola, jahvatatud musta pipart, paprikapulbrit, sinepiseemneid  või India maitseainete segu Garam masala. Või kasuta varem maitsestud kanafileed.
Valmistamine.
Pese, tükelda ja maistesta kanafilee. Maitseaineid lisa rohkelt nii, et filee on üleni nendega kaetud. Määri maitseained filee sisse koos 1 sl oliiviõliga. Jäta maitsestatud fileetükid taldrikule tõmbama. Hea kui on olemas varem maitsestaud kanafileed, siis saad need tükid kohe pruunistada.
Pane pasta vesi keema ja seejärel hakka kastet valmistama.
Kastme valmistamine.
Tükelda Pancetta, sibul ja küüslauk. Lase õli pannil kuumaks. Lisa esmalt õlisse Pancetta kuumuta läbi 1-2 min, seejärel lisa pannile tükeldatud küüslauk ja sibul. Hauta segu läbi 2-3 min. Lisa puhastud ja tükeldatud paprika ja jäta segu pannile väikses tulega 2-3 min hauduma.
Nüüd on ilmselt pasta vesi keema läinud ja saad pasta keema panna. Pane pasta keema 7-8 minutiks.
Pane teisele pannile kanafileetükid pruunistuma. Kui filee on hästi maitsestatud, siis küpseb see kiiresti läbi, aeg ajalt segades samuti umbes 8 minutiga kuni pasta keeb.
Nüüd asu edasi valmistama kastet. Lisa Pancetta ja paprikasegule 1 sl jahu ja kuumuta see läbi, et jahu seguneks ning ei läheks tükki. Seejärel lisas puljong, lase tõusta keema, seejärel lisa rõõsk koor või piim. Lase vaiksel tulel segades kaste keema tõusta. Ära kastet kaua kuumuta. Kui kaste on keema tõsunud, siis 1-2 min jooksul on see paksuks läinud ning valmis.
Kurna pasta ja piserda sellele natuke oliiviõli. Tõsta pasta portsjonid taldrikule. Lisa keskele kaste ning kõige lõpuks pruunistatud kanafilee tükid.
Maitse on super! Selle maitse annab kastmele pancetta. 

Küpsetatud kanatiivad küüslauguga. 4 inimesele.
Koostisained.
12 kanatiiba
2-3 sl nisujahu
1 küüslaugu pea
Soola, pipart. Soovi korral magusat ja teravat jahvatatud paprikat.
Extra virgin oliiviõli.
Valmistamine.
Pese kanatiivad ja murra pooleks ja kuivata. Pane tiiva tükid taldrikule ja jahvata peale soola ja musta pipart. Soovi korral lisas veel maitseks jahvatatud magust ja teravat paprikat. Paprikaga saab eriti hea ja vürtsikas maitse. Veereta kanatiibu seejärjel jahus, et need oleksid üleni jahuga kaetud, siis tekib neile küpsedes mõnus krõbe koorik. Kuumuta õli pannil soojaks ja pane kanatiivad koos küüslaugu küüntega küpsema. NB! Küüslauku ei ole vaja ära koorida. Pruunista kanatiibu mõlemalt poolt kuni need on kuldpruunid. Serveeri koos küpsenud küüslauguga. Serveeri vaagnal lisa maitseks ja kaunistuseks värske peterselli oksakesi.
Retsept ja fotod: annarecetasfaciles.com
Wellness Studio OÜ   Narva mnt 7 Tallinn 10117  tel + 372 5818 2856   e-post: info@wellness-studio.ee
  • Eesti keeles
  • Suomen kielellä
  • In English
  • Pусский
  • Esileht
  • Teenused
    • Tselluliidiravi kehahooldus POWERShape
    • Kaalu alandamine lipolaseriga
    • LED valgusteraapia
      • Valguse toime
    • Näojooga
    • Füsioteraapia. Füsioterapeudi vastuvõtt.
    • Pressoteraapia lümfidrenaaž
    • Treening vibroteraapia seadmel
    • Gua Sha massaaž
    • Kollageeni näohooldus RF-lifting
    • Tui na massaaž
    • Kupumassaaž
    • Tooted
      • Šungiidist tooted
      • Poolvääriskivist massaažiroller
    • Nõuandeid kaalust alla võtmiseks
    • Toitumisnõustaja vastuvõtt
    • Orgoontekk - energia taastamiseks
  • Tooted
    • Šungiidist tooted
    • Poolvääriskivist massaažiroller
    • Ravimuda Hiiumaalt
  • Hinnad
  • Pood
  • Broneeri aeg
  • Kursused
    • Näojooga
  • Kutsu meid külla
  • Blogi
  • Ilunipid
    • Näo- ja kehahooldus
    • Juuste hooldus
    • Toidud ilu heaks
  • Retseptid
    • Ideed hommikusöögiks
    • Smuutid
    • Salatid
      • Puuviljasalatid
    • Snäkid ja suupisted
    • Supid
    • Köögiviljaroad
    • Kanaroad
    • Mereannid
    • 30 min retseptid
    • Praed ja liharoad
    • Koogid, küpsetised ja magustoidud
    • Toite pidupäevaks
    • Nõuandenurk
    • Vitamiinivesi ja kombucha
    • Ideed hommikusöögiks
  • Ruumi rent
  • Uudised
  • Kontakt
  • Püsiklient
  • Eesti keeles
  • Suomen kielellä
  • In English
  • Pусский