Wellness Studio OÜ

  • Esileht
  • Teenused
  • Tooted
  • Hinnad
  • Pood
  • Broneeri aeg
  • Kursused
  • Kutsu meid külla
  • Blogi
  • Ilunipid
  • Retseptid
  • Ruumi rent
  • Uudised
  • Kontakt
  • Püsiklient

Retsepte pidupäevaks


Retseptid

  • Ideed hommikusöögiks
  • Smuutid
  • Salatid
  • Snäkid ja suupisted
  • Supid
  • Köögiviljaroad
  • Kanaroad
  • Mereannid
  • 30 min retseptid
  • Praed ja liharoad
  • Koogid, küpsetised ja magustoidud
  • Toite pidupäevaks
  • Nõuandenurk
  • Vitamiinivesi ja kombucha
  • Ideed hommikusöögiks
  • Retseptid
  • /
  • Toite pidupäevaks
Lihtsad ja maitsvad retseptid pidulikuks puhuks. Pirukad, praed, küpsetised, suupisted. Alkoholivabad joogid pidulikuks puhuks.


Ahjus küpsetatud kana poolkoivad magus-vürtsikas kastmes. Retsept minu jõulutoitude raamatust.
4 portsjonit. Valmistamise aeg 55 min.
Koostisained.
12 kana poolkoiba
1 sl riivitud värsket ingverit
1 sl sojakastet
1 sl mett
1 apelsin (lõigata viiludeks ja viilud pooleks)
1 sl granaatõuna seemneid (garneeringuks) Võivad olla ka jõhvikad.
Soola, pipart, oliiviõli
Valmistamine.
Pese kana poolkoivad ja kuivata. Lõika koibadele liha sisse lõiked kuni luuni, lõigete sisse pane igale kanakoivale riivitud ingverit. Sega omavahel segi mesi ja sojakaste ning vala see kanale. Jahvata peale pipart. Üldjuhul ei ole soola vaja, kui koivad on juba enne soolatud, sest sojakaste on samuti soolane. Soola võib alati juurde lisada, kui toit on juba valmis, ja tundub, et on vaja soola juurde lisad. Aseta kanakoibadele peale apelsini viilud, nii, et koivad on nendega kaetud. Pane koivad ahjuvormiga eelsoojendatud ahju küpsema. Küpseta 200C˚ juures 30 minutit, seejärel lükka apelsiniviilud kana tükkide pealt kõrvale ja küpseta koibi veel 15 min grillrežiimil, et need läheksid pealt pruuniks.

Serveeri koos ahjukartulite, ahjuköögiviljadega ning puista peale granaatõuna seemneid või jõhvikaid.
Juustu- ja spinatipirukas. 8 inimesele. Minu lemmik pühadepirukas.
Valmistamise aeg kokku umbes 2 h. Kaloreid on  ¼ tükis vähemalt 400 kcal.
Tainas:
115 g võid
225 g jahu
1/2 tl sinepipulbrit
1/2 tl paprikapulbrit
näpuotsatäis soola
115 g riivitud Cheddari juustu
45-60 ml (3-4 sl) külma vett
1 muna, lahti klopitud, määrimiseks
Täidis:
450 g külmutatud spinatit (sulatada eelmisel päeval üles, saab kiiremini)
1 keskmine sibul, hakkida
225 g kodujuustu, 5% rasvasisaldusega tavaline on kõige parem
2 suurt muna, kloppida lahti
50 g riivitud parmesani juustu
100 ml kohvikoort
soola, noaotsatäis jahvatatud muskaatpähklit, värskelt jahvatatud musta pipart
Esmalt valmista tainas.
Haki noaga või ja jahu, kuni moodustub pudrutaoline segu. Sega juurde sinepi- ja paprikapulber, Cheddari juust ja mudi tainas ühtlaseks seguks, lõpuks lisa vesi ja sõku tainas ühtlaselt läbi, vormi palliks. Mähi tainapall toidukilesse ja pane 30 min külmkappi. Kuni tainas on külmikus valmista täidis.
Täidise valmistamiseks sulata spinat. Kui unustasid spinati sulama panna, siis pane külmutatud spinat kohe pannile ja see sulab seal ka kiiresti. Sulata alguses väiksemal kuumusel, kuid hiljem suurenda kuumust, et vesi aurustuks. Lisa spinatile, mis on pannil, hakitud sibul ja hauta kuni vesi on välja auranud ja sipnat peaaegu kuiv. Kui spinat jääb väga vesiseks, siis saab täidis liiga vedel ja kook ei küpse ära. Pane hautatud spinati ja sibula segu kaussi ja maitsesta muskaatpähkli, näpuotsatäie soola ja musta pipraga. Jahuta ja seejärel lisa ülejäänud koostisosad ja sega läbi ühtlaseks massiks. Seni on tainas olnud külmas.
Pane ahi soojenema kuni 200C-ni ja pane küpsetuplaat ahju soojenema.
Jaga tainas 2/3 põhjaks ja 1/3 katteks. Rulli 2/3 tainast jahusel tööpinnal lapikuks koogiks ja aseta või või oliiviõliga määritud sakilise servaga koogivormi (23cm läbimõõt). Suru tainas vastu vormi seinu, lõika tainarulliga maha üle vormi ulatuvad servad. Vala täidis vormi. Rulli lahti ülejäänud 1/3 tainast ja kui sul on tainavõre lõikur, lõika sellega koogile peale katteks tainavõre. Minul seda pole ja ma lõikan noaga lihtsalt tainaribad mis asetan kahte pidi tainale nii, et moodustub võrk. Pintselda tainas lahti klopitud munaga.
Aseta koogivormis olev kook ahjus olevale soojale küpsetusplaadile. Küpseta kooki 35-45 min ca 200C juures, või natuke kauem kuni kook on kuldpruun. Ahjust välja võttes aseta kook esmalt jahtuma. Lõika lahti ca 10-15 pärast ahjust välja võtmist.
Aega võtab, aga tasub ära.
Võib süüa kas soojalt või külmalt. Saab külmutada tükkidena sügavkülmikus ja hiljem üles sulatades on täpselt sama hea kui värskelt.
Kana fenkoliseemnetega. Päritolumaa Itaalia.
Ettevalmistusaeg 15 min. Küpsemise aeg 1 h ja 15 min.
Koostisained.

1 noor kana umbes 1,5kg. Maitsestamata.
125g Itaalia sinki pancetta't.
2 küüslaugu küünt
1 tl peeneks hakitud salvei- ja rosmariinilehti
1 sl peeneks hakitud peterselli lehti
1tl fenkoli (apteegitilli) seemneid
maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
6 sl extra virgin oliiviõli
Valmistamine.
Puhasta ja pese kana. Pese petersell, koori küüslauk. Haki petersell, küüslauk ja pancetta ja pane väiksemasse kaussi. Lisa juurde fenkoliseemned, salvei, rosmariin, jahvata juurde pipart ja 1 tl õli ning sega segu läbi. Pane pancetta ja maitseainete segu kana sisse täidiseks ja õmble mõne pistega kana kinni, et segu välja ei tuleks.
Aseta kana ahjuplaadile või kuumakindlasse klaasvormi. Pane alguses kana selili ja  vala kana kõhu pool üle 
½ oliiviõliga . Seejärel jahvata kõhu poole peale soola ja musta pipart. Seejärjel keera kana ringi ja vala kana selja pealt üle ülejäänud oliiviõliga. Jahvata kana selja peale samuti soola ja mutsa pipart.
Pane kana eelsoojendatud ahju küpsema ja küpseta 200C juures umbes 60 min. Kas kana on valmis, proovi eelnevalt nii, et torkad terava noa kanale kintsu sisse. Kui liha ja nahk on lahti, siis on kana küps. Nahk jääb mõnus ja krõbe, mina söön alati koos nahaga selle kana, sest see on ise maitsestatud ja naturaalne. Kõige maitsvamad on kintsud.
Serveeri koos küpsetatud või aurutatud köögiviljdega. Näiteks: brokkoli, suvikõrvits, paprika. Need võid kana kõrvale ahjuplaadile küpsema panna umbes 20 min enne kui kana valmib. Kastmeks lisa natuke küpsemisvedelikku (ilma rasvata). Lisa toidu juurde ka täidiseks olnud pancetta segu.
Oi kui matsev ja tänu fenkolile ka eriti hea seedimisele.

Paras kogus vähemalt 6-le inimesele Täpseid kaloreid ühe portsu kohta on raske määrata, sõltub, kui suur tükk kanast ühele portsule panna.

Küpsetatud Brie juust jõhvika-apelsini moosi ja kreeka pähklitega. Eelroog või magustoit.

Valmistamise aeg 15 min. Kokku koos ettevalmisusega 45 min.
6-8 inimesele.
Koostisained
1 terve Brie juustu (125-150g)
350g jõhvikad
1 tass suhkrut (võib olla pruun suhkur, aga see ei ole nii magus, siis võib panna seda rohkem või siis tuleb hapukam moos).
apelsini mahl ja riivitud koor
1/3 tassi hakitud kreeka pähkleid
Valmistamine.
Esmalt valmista jõhvikamoos. Moosi peab olema jahtunud, seega võite moosi valmistada juba eelmisel päeval. Moos seisab külmikus kaanega purgis umbes 3 kuud.
Moosi valmistamine.
Pane väiksesse kastrulisse jõhvikad, suhkur ja apelsinimahl ja riivitud apelsini koor. Apelsini koor riivi siis kui apelsin on terve ja seejärel pressi sellest mahl välja. Kuumuta segu keskmisel kuumusel keemiseni. Hauta umbes 15 minutit või kuni jõhvikad on hakanud puruks minema ja paksenema. Ära lase kõikidel jõhvikatel puruks minna vaid lase pooltel neist terveks jääda. Jahuta moos toatemperatuurini.

Rösti kreeka pähklid ahjus 350C˚ juures umbes 3- 5 minuti pärast jälgige hoolikalt, et nad ei läheks kõrbema, sest see juhtub kiiresti. Võta pähklid ahjust välja kui nad on läinud juba natuke pruuniks. Jahuta pähklid ja haki jämedalt soovi korral. Kreeka pähklite asemel sobivad väga hästi ja pistaatsiapähklid.
Aseta juust kuumakindlale taldrikule või koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Pane terve juust 350 C˚ kuumusesse ahju ja küpseta umbes 10 - 12 minutit. Kuna juust läheb väga järsku pehmeks, siis tuleb see kindlasti enne välja võtta kui see hakkab sulama. 15 min on juba liiga kaua.
Võta juust ahjust välja ja pane peale jõhvikasegu, puista peale kreeka pähklid. Serveeri õunte, pirnide või kreekeritega. Lase natuke jahtuda, aga serveeri soojalt. Sobib eelroaks aga ka magustoiduks.
On väga efektne söök ja hapukas moos läheb väga hästi juustuga kokku. Moosile võib natuke lisada ka tšillit.

Rannakarbid valge veini kastmega. 2 inimesele. Valmistamise aeg 25 min. 1 portsjon 175 kcal.

Koostisained.
1 – 1,5 kg värskeid rannakarpe

3-4 loorberilehte
Kastme jaoks.
3 väksemat sibulat
1 tl magusat jahvatatud pipart. Või noaotsatäis Cayenne’i pipart, kes soovib vürtsikamat kastet.
1 klaas (200 ml) valget kuiva veini
1 klaas rannakarpide keedust saadud puljongit
1 sl jahu
2 sl extra virgin oliiviõli
Soola, soovi korral
1 peterselli oks, soovi korral.
Valmistamine.
Pese rannakarbid hoolega sõelas voolava vee all, vajadusel küüri need nuustikuga puhtaks. Eemalda karpidelt karvad „habe“, kui neid on. Lase sõelas neil nõrguda, et must vesi kõik välja valguks.

Pane karbid vähese külma veega potti. Karbid ei pea olema kõik vees. Vett panna poti põhja nii, et 1/3 karpidest on vees. Lisa loorberilehed. Lase vesi tõusta keema. Arvesta poti valikul sellega, et avanedes vajavad karbid pea 1,5 korda suuremat potti. Kui vesi keema läheb, siis hakkavad karbi avanema, see juhtub umbes 1 minuti jooksul. Mitte keeta kauem. Kui karbid on avanenud, siis tuleb pott tulelt võtta ja karbid võib korjata vahukulbiga teise potti, mis on varem kõrvale valmis võetud. Karbid võib valada ka valada sõela, nii, et puljong jääb alles. Karbid võib panna ka kuumakindlasse savipotti. Välja korjata tühjad karbid. Avanenud karbid poolitada ja jätta potti poolikud karbid koos sisuga. Tühjad karbi pooled visata ära. NB! Puljongit läheb vaja kastme jaoks. Kurna puljong veelkord läbi peenema sõela kaussi või tassi, et selles poleks karpide tükke.

Kastme valmistamine.
Kui karbid on tulelt võetud valmista kaste. Selleks lisa pannile oliiviõli ja kuumuta see, lisa hakitud sibul ja kuumuta läbi 2-3 min kuni sibul muutub läbipaistvaks. Lisa hakitud peterselli lehed ja kuumuta sibulad ja petersell 1 min jooksul segades läbi. Puista pannile jahu ja sega see kiirest hoolega läbi, et ei läheks tükki. Seejärel lisa pannile rannakrapide keedupuljong, vein ja magus paprika pulber või Cayenne’i pipar, sega hästi hoolega ja keeda kastet kergelt segades umbes 5 minutit.
Vala kaste potis olevatele rannakarpidele ja kuumuta need koos umbes 2 min, aeg- ajalt potti raputades läbi. Enne serveerimist jäta karbid koos kastmega mõneks minutiks seisma. Kui rannakarbid on kastmega läbi kuumutatud savipotis, siis võib toidu serveerida koos potiga. Kui on valmistatud metallist potis, siis serveerida karbid taldrikutele nii, et karbid on allpool ja kaste on peal.

Rannakarbid on rikkad proteiini poolest ja kuigi võib tunduda, et söödav kogus on väike, siis täidavad nad hästi kõhtu ning hoiavad kõhu ka kaua täis.
Toiteväärtus umbes 80 g kohta: 70 kcal, valku 10,1 g, süsivesikud 3,1 g, kiudaineid 0.0 g, rasva 1,9 g millest küllastunud rasvhappeid  0,4 g, naatrium 243 mg. Suurepärane seleeni (44,8 ug), tsingi (1,6 mg), folaat (42 μg) [22] vitamiin B12 (12 ug) allikas. Andmed: en.wikipedia.org
Mõnusad puuviljasnäkid tumeda šokolaadiga.
Valmistusaeg 15 min. 
Koostisained.

Vajal läheb kas mandariine, õunu, banaane.
Võib teha korraga ka erinevaid. Ongi lahedam.
1 tahvel 200 g tumedat šokolaadi.
Dekooriks mandlilaaste, küpsisepuru või kookosehelbeid.
Koori puuviljad ja tee sektorid. Banaanist ca 2 cm jupid.
Sulata šokolaad. Kasta puuviljad otsapidi sulatatud šokolaadi sisse ja seejärel kas küpsisepuru või kookosehelveste sisse.
Pane küpsetuspaberiga kaetud taldrikule ja pane vähemalt 30 minutiks jahedasse (külmikusse või rõdule)
Minu magusad ja tervislikud suupisted on tehtud mandariinide, šokolaadi ja kookosehelvestaga.
Wellness Studio OÜ   Narva mnt 7 Tallinn 10117  tel + 372 5818 2856   e-post: info@wellness-studio.ee
  • Eesti keeles
  • Suomen kielellä
  • In English
  • Pусский
  • Esileht
  • Teenused
    • Tselluliidiravi kehahooldus POWERShape
    • Kaalu alandamine lipolaseriga
    • LED valgusteraapia
      • Valguse toime
    • Näojooga
    • Füsioteraapia. Füsioterapeudi vastuvõtt.
    • Pressoteraapia lümfidrenaaž
    • Treening vibroteraapia seadmel
    • Gua Sha massaaž
    • Kollageeni näohooldus RF-lifting
    • Tui na massaaž
    • Kupumassaaž
    • Tooted
      • Šungiidist tooted
      • Poolvääriskivist massaažiroller
    • Nõuandeid kaalust alla võtmiseks
    • Toitumisnõustaja vastuvõtt
    • Orgoontekk - energia taastamiseks
  • Tooted
    • Šungiidist tooted
    • Poolvääriskivist massaažiroller
    • Ravimuda Hiiumaalt
  • Hinnad
  • Pood
  • Broneeri aeg
  • Kursused
    • Näojooga
  • Kutsu meid külla
  • Blogi
  • Ilunipid
    • Näo- ja kehahooldus
    • Juuste hooldus
    • Toidud ilu heaks
  • Retseptid
    • Ideed hommikusöögiks
    • Smuutid
    • Salatid
      • Puuviljasalatid
    • Snäkid ja suupisted
    • Supid
    • Köögiviljaroad
    • Kanaroad
    • Mereannid
    • 30 min retseptid
    • Praed ja liharoad
    • Koogid, küpsetised ja magustoidud
    • Toite pidupäevaks
    • Nõuandenurk
    • Vitamiinivesi ja kombucha
    • Ideed hommikusöögiks
  • Ruumi rent
  • Uudised
  • Kontakt
  • Püsiklient
  • Eesti keeles
  • Suomen kielellä
  • In English
  • Pусский